logo

جنجال ماجرای وجود قرص در خوراکی مدارس؛ از شایعه تا واقعیت

منبع
آخرين خبر
بروزرسانی
آخرين خبر/ در چند روز گذشته کليپ ها و تصاويري در فضاي مجازي پخش شد که از وجود قرص‌هايي مشکوک در خوراکي مدارس برخي شهرستان هاي استان سيستان و بلوچستان و هرمزگان و آذربايجان غربي وبخش هايي از استان کرمان خبر مي‌داد. با رسيدن نمونه هاي اين خوراکي ها به وزارت آموزش و پرورش و سازمان غذا و دارو، بررسي ها درباره اين اتفاق مشکوک از ديروز آغاز شده است. برخي مسئولين اين موارد را مشکوک دانستند و اين امر را جهت تشويش اذهان عمومي عنوان مي‌کنند و با اين استدلال که شبکه هاي معاند به صورت گسترده آن را پخش کرده‌اند، مي‌گويند که موارد پيش آمده مربوط به يک برند خاص کيک و يا يک نوع قرص نيستند و مردم نبايد نگران باشند. در همين راستا وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش به صورت جداگانه اقدام به تحقيق درباره اين ادعا کردند، که محمدحسين عزيزي سرپرست اداره‌کل غذاي «سازمان غذا و داروي وزارت بهداشت» درباره پيدا شدن قرص در خوراکي‌هاي مدارس برخي شهرهاي سيستان و بلوچستان توضيح داد و گفت: پس از انتشار اين اخبار در فضاي مجازي تمام فروشگاه‌هاي حاشيه اين مدارس مورد بازرسي قرار گرفت و خوشبختانه هيچ گونه مورد مشابه و مشکوکي مشاهده نشد و جاسازي قرص ها در برخي از محصولات غذايي با هدف تشويش اذهان عمومي صورت گرفته است.
همچنين مديرکل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش درباره وجود قرص در برخي خوراکي‌هاي دانش آموزان گفت: گزارشي از برخي استان‌ها مبني بر وجود قرص‌هايي در خوراکي مدارس به دست ما رسيده که اين گزارش ها را به وزارت بهداشت اعلام کرده ايم تا صحت آن را بررسي کند. ضياءالديني درباره جنس اين قرص ها افزود: اين قرص‌ها بيشتر استامينوفن، آنتي هيستامين و رانيتيدين بود و خوشبختانه گزارشي از مسموميت دانش‌آموزاي نداشته ايم.
اين موضوع همچنين پاي سازمان غذا ودارو، دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان و سيستان و بلوچستان و يکي از شرکت‌هاي معتبر مواد غذايي را به اين ماجرا باز کرد. رئيس مرکز روابط عمومي وزارت بهداشت نيز خاطرنشان کرد: تاکنون گزارش دقيقي در اين زمينه به دست وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نرسيده است و اصولا در فرآيند توليد مواد غذايي بويژه کيک و ويفر اين اتفاق نمي‌افتد. دکتر فاطمه نوروزيان مدير روابط عمومي و امور بين الملل دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان، گفت: "نمونه‌هاي ارسالي به اين دانشگاه، همگي باز بوده و نمي‌توان تاييد کرد که وجود قرص يا کپسول در محصول از محل توليد کالا بوده يا خير! " وي ادامه داد: "تاکنون ۳۰ نمونه قرص يافت شده از ۱۲ شرکت مواد غذايي توسط مردم براي ما ارسال شده است که هيچ کدام از قرص‌هاي کشف شده در ميان محصولات، مشابه يکديگر نيست و از انواع و اقسام قرص‌ها و کپسول ها، براي جايگذاري استفاده شده است. " نوروزيان تصريح کرد: "به صورت تصادفي از هر کدام از شرکت‌هاي مواد غذايي در مناطق مختلف استان بصورت کارتن‌هاي صد عددي از محصولات مختلف تهيه شد، ولي در هيچ کدام از اين محصولات مورد مشکوک و جسم خارجي يافت نشد. " اين در حالي است که همچنان در برخي شبکه هاي اجتماعي فيلم‌ها و تصاويري دست به دست مي شوند که وجود قرص در برخي خوراکي‌ها را نشان مي‌دهد و هنوز مورد تاييد قطعي مسئولين ذيربط قرار نگرفته است و مشخص نيست تا چه اندازه اين تصاوير ساختگي يا واقعي است. در عين حال پليس مي‌گويد جاسازي‌هاي قرص‌ها توسط عده‌اي قاچاقچي در داخل کيک‌ها به عنوان پوشش براي جابجايي است؛ البته اين احتمال را نيز رد نمي‌کنند که شايد رقيبان اين شرکت‌ها با اين جوسازي‌ها بخواهند شرکت‌هاي معتبر را از دور خارج کنند. به هر حال، آنچه که بيشتر مدنظر رؤساي پليس و مسؤولان وزارت بهداشت است، اين است که تشويش اذهان عمومي و خدشه‌دار کردن جو رواني جامعه مهمترين دليل انتشار اين تصاوير و پخش تعداد معدودي کيک است؛ البته بايد منتظر ماند و ديد که نتيجه پيگيري‌هاي پليس چه خواهد شد.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره