logo
جذاب ترین ها
سلامت

۱۰ فایده مصرف صبحگاهی نوشیدنی زنجبیل لیمو

منبع
عصر ايران
بروزرسانی
۱۰ فایده مصرف صبحگاهی نوشیدنی زنجبیل لیمو

عصر ايران/ در شرايطي که مصرف زنجبيل و ليموترش به صورت جداگانه نيز فوايد جالب توجهي را براي سلامت انسان ارائه مي کند اما ترکيب اين دو ماده غذايي هرچه بيشتر وضعيت و عملکرد سلول هاي بدن را بهبود مي بخشد.

به نقل از «ليو لاو فروت» نوشت: «قدرت شفابخشي زنجبيل براي قرن ها مورد توجه فرهنگ هاي مختلف قرار بوده است. زنجبيل از ارزش غذايي بالايي برخوردار بوده و سرشار از ويتامين ها و مواد معدني مختلف مانند پتاسيم، منگنز، مس و منيزيم است.افزودن ليمو ترش به زنجبيل مي‌تواند سطح جديدي از فوايد را ارائه کند. بر همين اساس، شما مي توانيد مصرف نوشيدني زنجبيل ليمو را مد نظر قرار دهيد.

فوايد سلامت نوشيدني زنجبيل ليمو از تقويت سيستم ايمني تا کمک به بهبود شرايط دستگاه گوارش و مبارزه با سرطان را شامل مي شود.

در شرايطي که مصرف زنجبيل و ليموترش به صورت جداگانه نيز فوايد جالب توجهي را براي سلامت انسان ارائه مي کند اما ترکيب اين دو ماده غذايي هرچه بيشتر وضعيت و عملکرد سلول هاي بدن را بهبود مي بخشد.

بهبود گوارش

پژوهشگران بر اين باورند از آنجايي که زنجبيل و متابوليت هاي آن در دستگاه گوارش جمع مي شوند، بسياري از فوايد آن بر روده متمرکز است.

زنجبيل يک محرک گوارشي است، به اين معني که موجب جريان شيره هاي گوارشي شده و روند گوارش غذا را بهبود مي بخشد.

مطالعات نشان داده اند که زنجبيل توليد تريپسين و ليپاز پانکراسي، دو آنزيمي که به ترتيب در گوارش پروتئين و چربي نقش دارند را تحريک مي کند. همچنين، يک مطالعه نشان داد که زنجبيل تحرک معده در شرکت کنندگان سالم را افزايش مي دهد.

همچنين، زنجبيل توليد شيره هاي گوارشي مانند اسيد هيدروکلريک از معده و صفرا از کبد و کيسه صفرا را تحريک مي کند و از اين طريق مي تواند به بهبود شرايط گوارش کمک کند. اين شرايط، زنجبيل را به يک مکمل مطلوب پس از مصرف يک وعده غذايي نسبتا بزرگ تبديل مي کند.

از نظر درمان اختلالات دستگاه گوارش، زنجبيل براي افرادي که دچار نفخ يا يبوست شده اند، مفيد است. مطالعه اي که در نشريه the Journal of the Medical Association of Thailand منتشر شد، نشان داد که زنجبيل مي تواند به آرامش روده طي شعله‌ور شدن سندرم روده تحريک‌پذير کمک کند. مطالعات ديگر به نتايجي مشابه رسيده و مشخص شد که زنجبيل به تسکين سندرم روده تحريک پذير در بيش از ۵۳.۳ درصد شرکت کنندگان کمک کرده است.

تقويت سيستم ايمني بدن

زنجبيل يک گياه دارويي فوق العاده براي تقويت سيستم ايمني بدن است. اين تا حد زيادي با تراکم بالاي آنتي اکسيدان ها و ترکيبات ضد التهاب موجود در اين ماده غذايي مرتبط است.

التهاب مزمن استرس زيادي را به سيستم ايمني بدن واد کرده و توانايي آن براي ارائه عملکرد درست و مبارزه با بيماري را کاهش مي دهد.

مولکول هاي زيست‌فعال زنجبيل مانند جينجرول به مبارزه با راديکال هاي آزاد در بدن کمک مي کنند که اين مولکول هاي مضر در ابتلا به بيماري قلبي، بيماري هاي انحطاط عصبي، سرطان و پيري نقش دارند. شما با مصرف زنجبيل به کاهش خطر اين بيماري ها از طريق تقويت سيستم ايمني بدن خود کمک مي کنيد.

از سوي ديگر، ليمو ترش سرشار از ويتامين C، يک آنتي اکسيدان طبيعي است که سيستم ايمني بدن را تقويت مي کند. اين ماده غذايي از خواص ضد ويروس و ضد باکتري نيز سود مي برد.

کمک به کاهش حالت تهوع

قرن هاست که زنان باردار از زنجبيل به منظور کمک به رفع حالت تهوع و استفراغ استفاده مي کنند و علم نيز اثربخشي آن را تاييد کرده است.

چندين مطالعه نشان داده اند که مصرف زنجبيل روشي موثر و بي خطر براي کمک به پيشگيري از حالت تهوع و استفراغ طي دوران بارداري است.

حتي يک مطالعه نشان داد که زنجبيل مي تواند به اندازه ديمن هيدرينات در درمان حالت تهوع و استفراغ طي دوران بارداري موثر عمل کرده و عوارض جانبي کمتري نيز داشته است.

همچنين، زنجبيل براي مقابله با حالت تهوع مرتبط با شيمي درماني توصيه شده است.

ليمو ترش نيز يک درمان محبوب براي بيماري صبحگاهي و حالت تهوع است زيرا حاوي اسيدهاي خنثي کننده است که ترکيبات بي کربناتي را شکل داده و به تسکين حالت تهوع کمک مي کنند.

بهبود عملکرد کليه

زنجبيل و ليمو ترش هر دو به بهبود عملکرد و وضعيت کليه ها کمک مي کنند.

در مطالعاتي با حضور موش هاي مبتلا به ديابت، زنجبيل به ميزان قابل توجهي ظرفيت آنتي اکسيداني در موش هاي تغذيه شده با اين ماده را افزايش داد. همچنين موش هاي مبتلا به ديابت که مکمل زنجبيل دريافت کرده بودند به طور قابل توجهي کاهش در نفروپاتي، يک بيماري کليه که به واسطه آسيب ديدن رگ هاي خوني کوچبک شکل مي گيرد، را تجربه کردند.

و اگر از جمله افراد مبتلا به سنگ هاي کليه هستيد، توجه داشته باشيد که ليموها مي توانند به پيشگيري از سنگ هاي کليه کمک کنند. ليمو ترش حاوي سيترات است که به پيشگيري از انباشت کلسيم و تشکيل سنگ در کليه کمک مي کند.

کاهش التهاب

يکي از فوايد چشمگير نوشيدني زنجبيل ليمو توانايي آن در کاهش التهاب مزمن در بدن است.

زنجبيل يک ضد التهاب شناخته شده است. اين ماده غذايي حاوي ترکيبات ضد التهاب به نام جينجرول است که توليد اکسيد نيتريک را مهار مي کنند. در شرايط عادي، اکسيد نيتريک موجب تشکيل راديکال هاي آزاد مضر به نام پروکسي نيتريت ها مي شود که موجب التهاب و آسيب سلول ها و اندام ها مي شوند.

جينجرول روي گيرنده هاي وانيلوئيدي که روي پايانه هاي عصبي حسي ما قرار دارند نيز اثر مي گذارد. پژوهشگران دريافتند که زنجبيل مي تواند به طور مستقيم بر مسيرهاي درد تاثيرگذار باشد و همچنين التهاب را تسکين دهد که خود موجب درد محسوب مي شود.

آنتي اکسيدان هاي موجود در ليمو ترش نيز عوامل ضد التهاب قدرتمندي هستند که راديکال هاي آزاد را شکار مي کنند. راديکال هاي آزاد به طور معمول واکنش التهابي را افزايش مي دهند.

محافظت در برابر سرطان

چندين مطالعه پتانسيل ضد سرطاني زنجبيل و نقش آن در مبارزه با سرطان هاي ريه، پروستات، روده بزرگ، پستان، پوست و پانکراس را بررسي کرده اند.

بار ديگر، ترکيب زيست‌فعال جينجرول که به ميزان زياد در زنجبيل خام وجود دارد تا حدي زيادي در اين زمينه نقش دارد.

جينجرول نشان داده است که آثار NF-kB و انواع مختلفي از عوامل ديگر که رشد سلول هاي سرطاني را تحريک مي کنند، مهار مي کند.

مطالعات ديگر نشان داده اند که زنجبيل موجب آپوپتوز (مرگ برنامه ريزي شده سلولي) در سلول هاي سرطان مي شود.

ليمو ترش و ديگر ميوه هاي خانواده مرکبات نيز توانايي بالقوه خود در کاهش خطر سرطان را نشان داده اند.

برخي مطالعات نشان داده اند افرادي که مرکبات بيشتري مصرف مي کنند با خطر کمتر ابتلا به سرطان مواجه هستند. پژوهشگران بر اين باورند که ترکيبات گياهي خاص موجود در ليمو مانند ليمونن و نارينژنين مي توانند آثار ضد سرطاني داشته باشند.

کمک به کاهش وزن

زنجبيل اغلب در مکمل هاي چربي سوز استفاده مي شود زيرا مي تواند به تقويت متابوليسم کمک کند. پژوهش ها نشان داده اند که مصرف زنجبيل با مواد غذايي ديگر به افزايش اثر گرمايي آن مواد غذايي کمک مي کند، از اين رو، به کالري سوزي بيشتر منجر مي شود.

يک متاآناليز از مطالعاتي که فوايد کاهش وزن زنجبيل را بررسي کرده بودند، نشان داد که زنجبيل از اثر چشمگيري بر وزن و چربي شکم برخوردار است.

تقويت جذب مواد مغذي

افراد بسياري همه مواد مغذي موجود در غذاهاي مصرفي خود را جذب نمي کنند. در حقيقت، يک فرد عادي چيزي بين ۱۰ تا ۹۰ درصد ويتامين ها و مواد معدني را از غذاي مصرفي خود جذب مي کند.

زنجبيل به بهبود عملکرد گوارش و متابوليسم غذا کمک مي کند، از اين رو، اگر با دشواري در جذب مواد مغذي مواجه هستيد، زنجبيل يک افزودني خوب به رژيم غذايي است.

ويتامين  Cدر ليمو نيز جذب آهن از گياهان را تقويت مي کند، از اين رو، اگر زنجبيل و ليمو ترش را با مواد غذايي گياهي مانند چغندر ترکيب کنيد، در واقع به بدن در جذب آهن بيشتر از اين ماده غذايي کمک خواهيد کرد.

کمک به حذف سلوليت

زنجبيل و ليمو ترش به دليل قابليت هاي خود در کاهش سلوليت شناخته شده هستند.

زنجبيل و ليمو به پاکسازي و تقويت سيستم لنفاوي کمک مي کنند که سيستم اصلي مسئول توليد سلوليت در بدن است.

از آنجايي که سلوليت يک محصول جانبي ناشي از انسداد سيستم لنفاوي است، بهتر است با تحريک جريان لنفاوي درمان شود.

زنجبيل و ليمو گزينه هاي خوبي براي بهبود شرايط و عملکرد سيستم لنفاوي هستند. اسيدهاي موجود در ليمو ترش و ويژگي هاي گرم کنندگي زنجبيل به تجزيه سموم در رگ هاي لنفاوي کمک کرده و جريان لنفاوي را بهبود مي بخشند.

کمک به کاهش قند خون

زنجبيل به کاهش قند خون کمک مي کند که اين مورد براي افراد مبتلا به ديابت، آنهايي که در تلاش براي کاهش وزن خود هستند يا هر دو مفيد است.

مطالعه اي با حضور افراد مبتلا به ديابت نوع ۲ نشان داد که مصرف تنها دو گرم پودر زنجبيل در روز به کاهش سطوح قند خون به ميزان ۱۲ درصد کمک کرده و HbA۱c (نشان دهنده سطح قند خون بلند مدت) را به ميزان قابل توجهي بهبود بخشيده است. طي يک بازه زماني ۱۲ هفته اي، اين به کاهش ۱۰ درصدي سطوح قند خون منجر شد.

آبليمو نيز نشان داده است که به افراد مبتلا به ديابت در کنترل علائم خود، به ويژه زماني که با وعده هاي غذايي مصرف شود، کمک مي کند. پژوهشگران دانشگاه پاريس ساکلي دريافتند که آبليمو فعاليت دستگاه گوارش بدن را کند کرده و از اين رو، تبديل کربوهيدرات ها به قند با تاخير صورت مي گيرد.

مطالعه پژوهشگران دانشگاه پاريس ساکلي نشان داد که آبليمو مي تواند به کنترل جهش قند خون که اغلب پس از يک وعده غذايي بزرگ رخ مي دهد، کمک مي کند.

طرز تهيه نوشيدني زنجبيل ليمو

آماده کردن نوشيدني زنجبيل ليمو کار دشواري نيست. شما مي توانيد از يک دستگاه آبميوه گيري يا مخلوط کن سرعت بالا براي تهيه اين نوشيدني استفاده کنيد.

نوشيدني زنجبيل ليمو

مواد لازم:

يک چهارم فنجان زنجبيل خام با پوست

دو عدد ليمو ترش بدون پوست

روش تهيه:

آب زنجبيل و ليمو را با استفاده از يک دستگاه آبميوه گيري گرفته يا آنها را در يک دستگاه مخلوط کن ترکيب کرده و سپس از يک صافي عبور دهيد.

اين نوشيدني را بلافاصله مصرف کنيد.

نوشيدني زنجبيل ليمو سيب

اگر عطر و طعم نوشيدني زنجبيل ليمو براي شما جذاب نيست مي توانيد مقداري سيب به اين ترکيب اضافه کنيد.

مواد لازم:

يک چهارم فنجان زنجبيل خام با پوست

يک عدد ليمو بدون پوست

دو عدد سيب

روش تهيه:

آب مواد تشکيل دهنده را با استفاده از يک دستگاه آبميوه گيري گرفته يا آنها را در يک دستگاه مخلوط کن ترکيب کرده و سپس از يک صافي عبور دهيد.

اين نوشيدني را بلافاصله مصرف کنيد.

نوشيدني زنجبيل ليمو سيب هويج

اين نوشيدني گزينه اي فوق العاده براي تقويت سوخت و ساز بدن هنگام صبح است.

مواد لازم:

يک چهارم فنجان زنجبيل خام با پوست

يک عدد ليمو بدون پوست

يک عدد سيب

سه هويج متوسط بدون پوست

روش تهيه:

آب مواد تشکيل دهنده را با استفاده از يک دستگاه آبميوه گيري گرفته يا آنها را در يک دستگاه مخلوط کن ترکيب کرده و سپس از يک صافي عبور دهيد.

اين نوشيدني را بلافاصله مصرف کنيد.

نوشيدني زنجبيل ليمو کرفس

آب کرفس به تنهايي نيز يک نوشيدني خوب براي مصرف هنگام صبح است اما با افزودن زنجبيل و ليمو مي توانيد فوايد آن را هرچه بيشتر افزايش دهيد.

مواد لازم:

يک چهارم فنجان زنجبيل خام با پوست

يک عدد ليمو بدون پوست

۱۰ شاخه کرفس

روش تهيه:

آب مواد تشکيل دهنده را با استفاده از يک دستگاه آبميوه گيري گرفته يا آنها را در يک دستگاه مخلوط کن ترکيب کرده و سپس از يک صافي عبور دهيد.

اين نوشيدني را بلافاصله مصرف کنيد.

نوشيدني زنجبيل ليمو زردچوبه

اين ترکيب ضد التهاب مي تواند به واقع شرايط بخش هاي مختلف بدن را بهبود ببخشد. شما مي توانيد اندکي شيرين کننده طبيعي مانند عسل را در صورت تمايل به اين نوشيدني اضافه کنيد.

مواد لازم:

يک چهارم فنجان زنجبيل خام با پوست

يک عدد ليمو بدون پوست

يک چهارم فنجان زردچوبه خام با پوست

روش تهيه:

آب مواد تشکيل دهنده را با استفاده از يک دستگاه آبميوه گيري گرفته يا آنها را در يک دستگاه مخلوط کن ترکيب کرده و سپس از يک صافي عبور دهيد.

اين نوشيدني را بلافاصله مصرف کنيد.

بهترين زمان براي مصرف نوشيدني زنجبيل ليمو

در شرايطي که مصرف نوشيدني زنجبيل ليمو در هر زمان از روز ضرري ندارد، به طور معمول مصرف آن با معده خالي عملکرد بهتري را ارائه خواهد کرد. زماني که اين نوشيدني با معده خالي هنگام صبح مصرف شود، شيره هاي گوارشي به کار افتاده و صبحانه و ديگر وعده هاي غذايي در طول روز بهتر جذب بدن مي شوند.

اگر نمي توانيد اين نوشيدني را هنگام صبح مصرف کنيد، همچنان مي توانيد از فوايد مصرف آن در ادامه روز بهره‌مند شويد. فقط به خاطر داشته باشيد که اين نوشيدني را با معده نسبتا خالي مصرف کنيد. آبميوه ها و آب سبزيجات به طور معمول زماني که معده در حال گوارش غذاهاي ديگر نيست، بهتر جذب شده و بهترين عملکرد را ارائه مي کنند.

به عنوان مثال، اگر حدود ساعت ۱۲ يا يک بعد از ظهر ناهار مي خوريد، نوشيدني زنجبيل ليمو را حداقل با دو تا سه ساعت فاصله يعني ساعت سه تا چهار بعد از ظهر مصرف کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره