logo

تست انسانی دومین واکسن ایرانی کرونا آغاز شد

منبع
آخرين خبر
بروزرسانی
تست انسانی دومین واکسن ایرانی کرونا آغاز شد

آخرين خبر/ تست انساني واکسن تزريقي - استنشاقي "کووپارس" آغاز شد. قرار است ۱۳ نفرطي هشت روز تزريق واکسن را تجربه کنند. 

تزريق اولين دوز از واکسن ضد کروناي کووپارس رازي

به گزارش فارس، کاظم خاوازي وزير جهاد کشاورزي در مراسم آغاز تست انساني دومين واکسن ايراني کرونا گفت: با بروز علائم بيماري کرونا مانند همه بيماري‌ها نسبت به آن مسؤوليت داريم تا با توليد واکسن به همکارانمان در بخش درمان کمک کنيم.

خاوازي با بيان اينکه در ابتداي شروع کار اميدوارانه به اين موضوع نگاه نشد ولي انگيزه در دانشمندان جوان ديده شد گفت: بخش هايي از اين کار لطف خداوند بود تا کارها دقيق پيوند بخورد. طراحي يک واکسن و الزامات آن بسيار پيچيده است و داده‌هاي رازي به کمک ما آمد و از اسفند تا فروردين کار طراحي صورت گرفت.  

ويژگي هاي واکسن کروناي ايراني( کوو پارس رازي )چيست؟

وي ادامه داد: راه انتقال ميمون به کشور براي آزمايش‌هاي حيواني سخت بود. در ايران با بالاترين تعداد ميمون آفريقايي کارآزمايي حيواني صورت گرفت. آزمون هاي پيش باليني در نهايت تمام شد و پرونده به وزارت بهداشت ارسال شد. از دکتر نمکي در اين راستا تشکر مي کنم و براي اين تيم پدري کردند.

خاوازي ادامه داد: لحظه به لحظه پرونده ها بررسي شد و گواهينامه اخلاق و ورود به آزمايش باليني صورت گرفت. اين واکسن نوترکيب چند ويژگي دارد. همه مردم ما بدانند همه ما ايراني ها واکسن موسسه رازي را در گذشته اعم از پدران و پدربزرگ ها تاکنون تزريق کرده اند. 

وي با بيان اينکه حجم تزريق بسيار کم است و دو دهم ميلي ليتر است گفت: فقط به واکسن فکر نمي کنيم. واکسن شخص را ايمن مي کند و زنجيره انتقال ويروس را بايد قطع کند که دوز استنشاقي است و در دنيا ما در اين خصوص جلوتر هستيم. ويژگي ديگر اين است که ويروس وارد بدن نمي شود و يکي از مطمئن ترين و امن ترين ها است. همچنين اين واکسن اگر از آزمايش باليني خارج شودبا هيچ واکسن تزريقي ديگر تداخل ندارد.

خاوازي افزود: در مراحل پيش باليني با وسواس زيادي پيش رفتيم و از وزارت بهداشت مي خواهيم با وسواس پيش برود و هر کجا مشکل داشت به عقب باز مي گرديم و باز طراحي مي کنيم. جهش هايي رخ مي دهد و اين پلتفرم قابليت باز طراحي درخصوص جهش ها دارد.

در ادامه اين مراسم، علي اسحاقي، رئيس مؤسسه تحقيقات واکسن و سرم سازي رازي گفت: اطلاعات اوليه از اسفند آغاز شد و در فروردين سال جاري فرمولاسيون انجام شد و ارديبهشت و خرداد اين نمونه به ميمون تزريق شد و سپس بررسي دقيق انجام شده و 27 دي ماه مجوز انجام تست روي انسان صادر شد و امروز اولين تزريق به دو نفر انجام مي شود.

او افزود: فاز انساني سه فاز دارد اما امروز فاز ۱ در حال انجام است که بر روي ۱۳ نفر تست مي شوند. در طول ۸ روز اين تزريق انجام مي شوند و ۱۲۰ نفر ديگر پس از آن وارد فاز تزريق واکسن مي شوند و دو ماه بعد فاز دوم آغاز مي شود. ما در حال حاضر مجوز براي فاز ۱ و ۲ داريم.

اسحاقي تصريح کرد: موسسه رازي ۹۶ سال واکسن مي سازد و افراد نگران عوارض واکسن نباشند. اين واکسن دقت شده تا ضرري به دنبال نداشته باشد و پروتکل هاي علمي رعايت شده است و امروز با حضور مقام عالي جهاد کشاورزي فاز ۱و ۲ آغاز مي شود.

به گزارش ايسنا، علي اسحاقي، رئيس موسسه تحقيقات واکسن و سرم سازي رازي درباره جزئيات مرحله اول کارآزمايي باليني واکسن «کوو پارس»، گفت: به طور کلي قرار است ۱۳۳ نفر در فاز اول کارآزمايي باليني واکسن و واکسن نما دريافت کنند که ۱۳ نفر پيش‌قراول هستند. از ۱۳ نفر فرد پيش قراول امروز ۱۰ اسفندماه در روز اول کارآزمايي باليني دو نفر واکسن يا واکسن‌نما دريافت مي‌کنند.

وي افزود: ۱۳ نفر ابتدايي قرار است طي هشت روز تزريق واکسن را تجربه کنند. امروز دو نفر و سپس معمولا يک روز در ميان تزريق واکسن را تا اتمام ۱۳ نفر خواهيم داشت. سپس ۱۲۰ نفر ديگر وارد مطالعه مي‌شوند و پس از ۲۳ روز بايد تزريق واکسن فاز يک به اتمام برسد. وي  تاکيد کرد: کساني که امروز ( روز صفر) واکسن دريافت مي‌کنند، ۲۱ روز بعد دوز دوم ( عضلاني) و ۵۱ روز بعد دوز سوم واکسن که استنشاقي است را دريافت مي‌کنند.

خبرنگار: محمد ظريف

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره