logo

کدام واکسن‌های کرونا در ایران عوارض بیشتری دارند؟

فارس
فارس
بروزرسانی
کدام واکسن‌های کرونا در ایران عوارض بیشتری دارند؟

فارس/ در گزارش کميته راهبري مطالعات واکسيناسيون کوويد-۱۹ عوارض بعد از تزريق واکسن‌هاي اسپوتنيک ، استرزنکا، سينوفارم و برکت با يکديگر مقايسه شده‌اند و در نهايت واکسن‌هاي سينوفارم و برکت اکثرا درصد کمتري از عوارض را در ٧ روز بعد از تزريق از خود به جاي گذاشته‌اند.

ايران نيز همچون کشورهاي ديگر دنيا درحال حاضر واکسيناسيون را در برابر ويروس کرونا و بيماري کوويد-١٩ آغاز کرده و از زمان شروع واکسيناسيون عمومي در کشور واکسن‌هاي آسترازنکا، اسپوتنيک وي، سينوفارم چيني و بهارات هندي در سبد واکسن هاي تزريق شده در کشور وجود داشته و در ادامه و تاکنون نيز همين سبد واکسن مجدد با تعداد مختلف شارژ مي‌شود و ايرانيان با اين واکسن‌ها در مقابله بيماري واکسينه مي شوند. اما در کنار واکسن‌هاي خارجي واکسن تمام ايراني کرونا بانام «کوو ايران برکت» يک ماهي است که مجوز تزريق اضطراري دريافت کرده و در کنار واکسن‌هاي وارداتي به جريان واکسيناسيون عمومي کشور وارد شده است.

در راستاي ساماندهي تحقيقات کوويد-۱۹، گزاره برگ شماره ۳۹ توسط کميته راهبري مطالعات واکسيناسيون کوويد-۱۹، معاونت تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشت درماني شاهرود منتشر شد.

دراين گزارش آمده: اين روزها بسياري از افراد واکسينه شدن در برابر بيماري کرونا را تجربه کردند اما با توجه به انواع واکسن‌هاي موجود قطعا همگي يک نوع واکسن را تزريق نکردند. در اين بين شايد بتوان گفت واکسن استرزنکا، سينوفارم و کووايران برکت در جمع واکسن‌هايي هستند که افراد زيادي آن را تزريق کرده‌اند.

نکته قابل توجه آن است که واکسن کرونا نيز مانند هر نوع واکسن ديگري با پلتفرم‌هاي مختلف مي‌تواند براي تزريق‌کنندگان عوارضي داشته باشد که درجه و گريد آن بستگي به نوع و پلتفرمش مي‌تواند کم يا زياد باشد.

سينوفارم و برکت کم‌عارضه‌ترين واکسن‌هاي تزريق‌شده در ايران

اين گزارش مي‌افزايد:واکسن هاي کروناي استفاده شده در ايران نيز مانند ساير نقاط دنيا داراي درجاتي از واکنش‌هاي موضعي و سيستماتيک هستند که معمولا تا ٧ روز خود به خود از بين مي‌رود اما نکته قابل توجه آن است که بر اساس گزارش اخير، به نظر مي‌رسد اين واکنش‌ها در واکسن‌هاي سينوفارم و برکت که مبتني بر پلتفرم ويروس غير فعال است، بروز کمتري دارد.

دراين تحقيق بررسي عوارض بعد از تزريق واکسن‌هاي اسپوتنيک ، استرزنکا، سينوفارم و برکت با يکديگر مقايسه شده‌اند و در نهايت براساس آيتم‌هاي همچون قرمزي، گرمي، خارش، تورم، درد، سفتي، کبودي، تب، تهوع، ناخوشي، لرز، سردرد، درد مفاصل، درد عضلات و خستگي واکسن‌هاي سينوفارم و برکت اکثرا  درصد کمتري از عوارض را در ٧ روز بعد از تزريق از خود به جاي گذاشته‌اند.

آن چيزي که ممکن است مورد توجه قرار گيرد اينست که براساس مطالعه انجام شده ميزان ابتلا به بيماري کرونا بعد از تزريق واکسن در واکسن‌هاي سينوفارم و اسپوتنيک مشابه است و از اين ميزان واکسن استرزنکا تقريبا دوبرابر بيشتر از اين دو واکسن امکان ابتلا به بيماري کرونا را داشته است. البته اين مطالعه زماني انجام شده که اکثر افرادي که واکسن استرزنکا را دريافت کردند هنوز دُز دوم واکسن خود را تزريق نکرده اند.

اين نتايج مهم زماني دقيق‌تر مي‌شود که جامعه مورد مطالعه (٣٠ هزار نفر براي هر واکسن) تا پايان زمان پيگيري مورد بررسي قرار گيرند و تا آن لحظه با احتياط مي‌توان از نتايج به دست آمده بهره‌مند شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar